Art dolls by Claudine Roelens

Ik ben een Belgische poppen maker . Van kleinsaf heb ik van alles en nog wat geknutseld. Zolang ik me kan herinneren heb ik getekend, geschilderd en allerlei dingen gemaakt . Mijn ouders waren ook zeer creatief en handig. Knutsel- teken- en schildermaterialen waren altijd goed voorhanden. Wij ( mijn zus en ik ) werden altijd aangemoedigd ons creatief uit te leven . Mijn grote voorbeeld als kind was Tony Hart . Hij maakte de meest fantastische dingen op televisie . Dingen die ik natuurlijk zelf ook moest maken . Destijds maakte ik eerder olieverfschilderijen . Ik hield vooral van het maken van portretten . Vooral mensen in historische kostuums .
Ongeveer 20 jaar geleden ontdekte ik een boek van Ankie Daanen . Het was een boek over het maken van fantasie poppen. Hoewel ik er meteen mijn hart aan verloor bleef het nog een aantal maanden in de kast liggen . Uiteindelijk besloot ik om het eens te proberen. Het werd een heuse zoektocht naar de juiste materialen . En geloof me het was een moeilijke zoektocht. Klei en spatels waren zo moeilijk te vinden . Die eerste poppen werden gemaakt van lucht drogende klei Darwi classic. Ze waren echt zwaar. Het vroeg ook heel veel tijd om ze te laten drogen . Kort daarna ontdekte ik la doll. Een ander type lucht drogende klei . Deze was helaas nog moeilijker te vinden .
Gelukkig was er een poppenbeurs in Brugge. Daar kon ik eens per jaar klei en andere materialen kopen . Via de beurzen ontdekte ik een heleboel andere poppenmakers . Dit zette mij aan om ook andere soorten poppen proberen . In het begin maakte ik zeer grote poppen met een stoffen lichaam. Sommigen waren zelfs iets meer dan 1 meter hoog. Vanwege de loc -line armatuur in de poppen waren ze volledig in verschillende poses te zetten . In 1999 ben ik begonnen met het geven van workshops in mijn atelier . Dat bleek een groot succes te zijn . Ik doe nog steeds drie workshops van 3 uur per week . In de vakantie geef ik 6 daagse workshops. Dat geeft mensen die moeten van ver komen een kans te boven te komen . Zij kunnen verblijven in een hotel of B & B in de buurt. Ik doe ook prive workshops op aanvraag. Enkele jaren geleden ontdekte ik polymeer klei, zoals living doll. Daarmee kan ik veel kleiner werken. De poppen variëren nogal. Soms zijn het kleine kinderen , volwassen ballerina 's of grillige feeën . De laatste tijd werk ik met cernit. Opnieuw grote kinderpoppen met een stoffen lijfje. Je zou kunnen zeggen dat de cirkel rond is. Toch blijft poppen maken een zoektocht voor mij . Elke dag ontdek ik nieuwe dingen , nieuwe technieken. Wie weet wat ik morgen zal maken.

blur effect for style